Hjälp oss att sprida läslust!

Press

Press

Pressrelease, 2014-05-06

Barnens Bokklubb startar ny läskampanj!

Barnens Bokklubb lanserar nu kampanjen En läsande familj. Syftet är att sprida läslust bland barn och ungdomar, och det vill bokklubben bland annat göra genom att dela ut böcker till familjer runt om i landet.

Det har gått så långt att något drastiskt måste göras för att vi ska få fler familjer att läsa, säger Maria Capor, VD för Barnens Bokklubb.

Enligt den internationella PISA-undersökningen, som genomförs bland skolbarn i hela världen, blir svenska barn allt sämre på läsförståelse. Från att ha visat upp bra resultat i början på 2000-talet, har resultaten rasat dramatiskt de senaste åren.

Vi kan inte längre lägga allt ansvar på skolan. Det är minst lika viktigt att man läser hemma, och gärna tillsammans. Därför tar vi vårt ansvar och startar den här kampanjen. Vi hoppas att så många som möjligt kommer att förstå allvaret i frågan, och givetvis allt roligt och lustfyllt kring läsning, och delta i initiativet En läsande familj, säger Maria Capor.

Denna vecka skickar Barnens Bokklubb ut böcker till olika Läshjältar – utvalda, intresserade familjer runt om i Sverige. Målet är att böckerna ska skickas vidare mellan vänner, klasskompisar, grannar, och att böckerna och läsningen ska skapa diskussioner och väcka läslust.

 

Bilder

Klicka på länken under bilden gör högupplöst kvalitet. Frågor, maila till: enlasandefamilj@barnensbokklubb.se

logga_blå_rund

Logotyp En läsande familj.pdf

 

logga_elf

Logotyp En läsande familj.pdf

 

Banner_FB

Banner – 851x315px.png

 

Maria

Maria Capor, VD Barnens Bokklubb.jpg